Mektubat-ı Rabbani-Tam Metin Tercümesi-Abdülkadir Akçiçek-Çile Yayınları-1979

25.Mektup

25. MEKTUP


MEVZUU: Seyyid'ül-mürselin Resulûllah efendimize, Hülefa-i Raşidine tabi olmaya teşvik..

Resulûllah efendimize ve diğerlerine salâvatın ekmeli, selâmların en tamamı olsun..

***

NOT : İMAMI RABBANİ Hz. bu mektubu, Hace Cihana yazmıştır.

Allah-ü Taâlâ, kalblerinizi selim eylesin: gönlünüzü genişletsin; nefislerinizi tezkiye etsin; cildinizi narin kılsın.

Üstte anlatılanların tümü; hatta ruhun, sırrın, hafinin ve ahfanın tüm kemalâtı: Seyyid'ül-mürselin Resulûllah efendimize tabi olmaya bağlıdır. Ona ve âline salâtların en faziletlisi, selâmların ekmeli olsun..

Sizin, Resulûllah S.A. efendimize tabi olmanız gereklidir. Ondan sonra dahi; hidayeti bulan ve bulduran Hulefa-i Raşidin yolunu izlemelisiniz. Çünkü onlar: Resulûllah S.A. efendimizden sonra, hadi ve Mehdî zatlardır. Hidayet yıldızlarıdır; velayet güneşleridir. Bir kimse, onlara tabi olmak şerefine ererse, büyük bir nailiyete ermiş olur. Onların muhalefeti yolunda duran ise., derin bir dalâlet bataklığına saplanmış olur.

***

Maksad olan bir şey kaldı. Ki: Şeyh Sultan merhumun çocuklarnın maddi yönden akıntılı durumlarıdır. Onların darlıkları belli olmuştur. Zatınızdan istenen, onların yardımına ve muavenetine koşmanızdır. Bu işe lâyık olan sizsiniz. Darda kalmışların yardımına koşanların ihtiyaçlarını gidermek başarısı size ihsan olunmuştur. Allah-ü Taâlâ, bu yoldaki başarınızı artırsın.

Selâm size ve diğer hidayete tabi olanlara..

 

Günün Sözü

"Allah’ı görüyor gibi ibâdet et. Nefsini ölülerden say. Mazlumların bedduâlarından sakın. Çünkü onlar kabûl olunur. (Hadîs-i Şerif—Muhtâru’l-Ehâdis)"
Telif Hakkı © 2024 Open Source Matters. Tüm Hakları Saklıdır.
Joomla!, GNU Genel Kamu Lisansı altında dağıtılan özgür bir yazılımdır.