Mektubat-ı Rabbani-Tam Metin Tercümesi-Abdülkadir Akçiçek-Çile Yayınları-1979

249.Mektup

249. Mektup

MEVZUU : Resulûllah S.A. efendimize ittiba etmenin faziletleri ve buna terettüb eden..

***

NOT : İMAMI RABBANİ Hz. bu mektubu. Mirza Darab'a yazmıştır.

Allah'a hamd olsun.. Selâm, seçmiş olduğu kullarına..

Bilesin ki,

Uhrevi halâs, sermedi felah Seyyid'ül-evvelin velâhirin olan Resulûllah'a tabi olmaya bağlıdır. Ona ve âline salâtların en tamamı, selâmların ekmeli..

Hakkın mahbubiyeti makamına onun mütabaatı sebebi ile ulaşılır. Bu vesile ile, zati tecelli ile şerefyab olunur.. Bütün mertebelerin üstünde bulunan kulluk makamına bu mütabaat yolu için imtiyaz elde edilir. Bu kulluk makamı, mahbubiyet makamının husulünden sonradır. Yine bu mütabaat sebebi İledir ki; Resulûllah S.A. efendimizin kâmil etbaı, İsrailoğullarının peygamberleri gibi oldular. Ülül'azm peygamberler dahi, Resulûllah S.A. efendimizin ümmeti olmayı temenni etmişlerdir. Eğer Musa a.s. Resulûllah S.A. efendimizin zamanında hayatta olsaydı; ona uymaktan başka yolu kalmazdı..

Hazret-i İsa'nın a.s. semadan inişi ve Allah'ın Habibi Resulûllah S.A. efendimizin mütabaatına geçişi malum ve meşhur hikâyedir.

Kendisine tabi oldukları için, Resulûllah S.A. efendimizin ümmeti dahi, ümmetlerin hayırlısı olmuşlardır. Cennet ehlinin dahi pek çoğu bu ümmetten olacaktır.

Yine bu ümmet, Resulûllah S.A. efendimize tabi oldukları için, yarın bütün ümmetlerden evvel, cennete gireceklerdir. Orada nice nice nimetlere erip nice nice iyilikler bulacaklardır.

Anlatılan manaların bir icabı olarak, Resulûllah S.A. efendimize tabi olmalı; sünnetine tutunmalı ve onun şeriatını yerine getirmelisiniz..

Ona ve bütün kardeşlerine salâtların en faziletlisi, selâmların dahi ekmeli..

Kalan bir arzumuz var ki, o da şudur:

Şeyh İsmail'i sana yolluyorum. Ki bu, Sahib'ül-maarif Hacı Abdülhak'ın sevdiklerindendir.

Vesselam..

 

Günün Sözü

"“Zenginlerin dâvet edilip fakirlerin çağrılmadığı düğün yemeği ne fenâ bir yemektir.” (Hadîs-i Şerif—Müttefekun aleyh)"
Telif Hakkı © 2024 Open Source Matters. Tüm Hakları Saklıdır.
Joomla!, GNU Genel Kamu Lisansı altında dağıtılan özgür bir yazılımdır.