Eller Bakım İster
- Ayrıntılar
- Kategori: Sağlık Bilgileri
- Gösterim: 1149
Ellerimiz sürekli hareket halindedirler. Yazarlar, çizerler, çalışırlar ve hep bir şeylerle temas ederler. Sürekli hareket halinde olmaları, soğuk, sıcak, su ve mikroplar gibi dış etkenlerle birebir temas etmeleri nedeniyle eller, yüze oranla daha çabuk yıpranıyor ve yaşlanıyor. Elleriniz sürekli mikroplarla içiçe olduğu için sık sık yıkamalısınız.
Ancak kullandığınız sabunun cildinize uygun olması çok önemli. Ellerinizi yıkadıktan sonra nemli kalmaması için iyice kurulayın.
Soğuk havalarda ellerde kuruma başlıyor, Cilt kızarıp çatlıyor ve pürtük pürtük oluyor. Böyle günlerde elleri soğuktan korumak için eldiven takın. Eğer üşüme sözkonusu ise ellerinize birkaç dakika soğuk ve sıcak banyo yaptırmanızda yarar var. Akşamları yatmadan önce zeytinyağını tıpkı krem sürer gibi ellerinize masajla yedirerek sürün. Zeytinyağı eller için doğanın mucizevi bir armağanıdır. Yumuşatıp, besliyor. El ve tırnakların bir diğer dostu da limon suyudur. Arada bir tırnaklarınızı limon suyu ile ovalamanızda yarar var.
Ellerinizi de tıpkı yüzünüz gibi nemlendirici, besleyici ve sıkılaştırıcı özellikte doğal kremlerle koruyun. Günlük öğünlerinizde cilt ve tırnakları güçlendiren besinlere yer verin. Her gün yoğurt yiyin. Yoğurtta tırnakların oluşumu için gerekli protein var.Demir,bakır ve çinko içeren besinlere ağırlık verin.Kırılgan tırnaklara karşı ceviz ve yerfıstığı yiyin.Her ikisi de tırnakları sertleştiren biotin içeriyor.İşte evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz kremler...
* 5 çorba kaşığı yulaf unu
* 1 yumurta sarısı
* 2 çorba kaşığı bal
Malzemeleri bir kaba alıp krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Ellerinize günde sabah ve akşam yatmadan önce olmak üzere iki kez sürün.
Salatalıklı el kremi
* 5 çorba kaşığı salatalık suyu
* 3 çorba kaşığı tatlı badem yağı
* 4 çorba kaşığı kakao yağı
Malzemeleri bir kaba alıp krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Buzlukta 10 dakika bekletip ellerinize sürün. 5 dakika bekleyin ve ellerinizi yıkayıp kurulayın.
Ananaslı el kremi
* Yarım tatlı kaşığı sirke |
* 2 yumurta sarısı
* 3 çorba kaşığı hint yağı
* 1 çorba kaşığı bal
* 1 çorba kaşığı tuz
Tüm malzemeleri karıştırıp tırnaklarınıza oje gibi sürüp 10 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayıp kurulayın.
*1 tatlı kaşığı badem yağı
* 2 yumurta sarısı
* 1 tatlı kaşığı kil
Bütün malzemeleri krem haline gelinceye kadar çırpın. Hafif katılaşıncaya kadar buzlukta 10 dakika bekletip ellerinize sürün. 10 dakika bekledikten sonra ellerinizi yıkayın.
*1 avokado
* 1 yumurta sarısı
* 1 çorba kaşığı limon suyu
Avokadoyu soyap püre halinde ezin.Yumurta sarısı ve limon suyu ilave edip krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Ellerinize sürüp 10 dakika bekletikten sonra yıkayın.
* 1 çay kaşığı beyaz balmumu
* 2 çay kaşığı tatlı badem yağ
* 120 gr süzme bal
* Birkaç damla esans (sevdiğiniz herhangi bir esans)
Balmumunu bir cam kâseye alıp benmari usulü eritin. Badem yağı ve balı ek-
leyip krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Soğuduktan sonra esansı ekleyip ellerinize sürün. 10 dakika bekletip ellerinizi yıkayın
*4 çorba kaşığı tatlı bademyağı
*4 çorba kaşığı hidistancevizi yağı
*4 çorba kaşığı zeytinyağı
Hindistancevizi yağını benmari usulü eritip diğer yağlarla karıştırın.Akşamları yatmadan önce ellerinize bolca sürüp ellerinizi plastik folyo ile sarın ve üzerine eldivenleri giyin.Bu karışımı fazla miktarda hazırlayıp cam kavanoza dökün ve 3 ay süreyle kullanabilirsiniz.
lezzet.com