Sabah namazına nasıl kalkılır?

Nur Dede Anlatıyor, Mehmed Paksu, Nesil Yayınları

3. Nur Dede Anlatıyor, Mehmed Paksu, Nesil Yayınları  

Bu kitapta sadece namaz işlenmiyor. Ancak ibadet ve namaza dair çok güzel konular bulunuyor. Sade, akıcı ve tatlı bir üslûpla anlatılan bu konuların bazı başlıkları şöyle:

“Ücret peşin Cennet hediye”, “Abdest namaz bir saat”, “Namaz kılmak çok mu zor?”, “Namaz hayatî bir ihtiyaçtır”, “Namaz kılınca elimize ne geçer?”, “Namaz kılmaya vakit yok mu?”, “Her şeyle birlikte namaz kılıyoruz”, “Namazda bütün varlıkları temsil ediyoruz.”

Namazı anlatan kitaplar bunlardan ibaret değil elbette. Ama, benim üzerinde durduğum daha çok ehemmiyeti ve manası olduğu için bu üç kitabı tesbit ettim.

Namazla ilgili bilgilerinizi derinleştirmek istiyorsanız, daha köklü çalışmalar yapmalısınız. Bunun için namazla ilgili ayetlerin tefsirlerini, hadis kitaplarında namazla ilgili bölümleri, büyüklerin namaza dair sözlerini okuyabilirsiniz. Ayrıca kendiniz bir dosya edinip, namazla ilgili her bilgiyi toplayabilirsiniz.

Bir başka yapacağımız iş, peygamberlerin, sahabelerin, evliyaların, İslâm büyüklerinin namazla ilgili yaşadığı olayları okumaktır. Bunları da hadîs kitaplarında, kıssalarda, evliyâ menkîbelerinde, hâtıra kitaplarında bulabiliriz.

Böylece o büyük zatların yaşayışları bize örnek olacak, namaza karşı büyük bir şevk hissedeceğiz.

 2. Namazla ilgili yaşadığınız,

duyduğunuz, ilginç olayları,

sorunları, soruları,

bizimle paylaşır mısınız?

Namazla ilgili yaşadığınız ilginç hatıralarınız, çevrenizde duyduklarınız, karşılaştığınız sorunlar, içinden çıkamadığınız sorular varsa bizimle paylaşabilirsiniz.

Yazacağınız mektuplar, bundan sonra namazla ilgili yapacağımız çalışmalara ışık tutacaktır.

Kitabımızda işlediğimiz konuları değerlendiren, geliştiren, eleştiren görüşlerinizi bize yazabilirsiniz.

Namaz kılmak için giriştiğiniz çabaların sonucunda karşılaştığınız güzel olayları, ikram ve ihsanları bize yazarak, başka kimselerin şevkle namaz kılmalarına katkıda bulunabilirsiniz.

Mektuplarınızda mutlaka adres ve telefon bulunmalı, kitaplarımızda veri olarak kullanılıp kullanılmamasını belirtmelisiniz.

Adres: Cemil Tokpınar, Nesil Yayınları, Sanayi Cad. Bilge Sk. No: 2  34530 Yenibosna/İstanbul.

Günün Sözü

"Hz. Ömer (r.a.)’den şöyle dediği rivâyet olunmuştur: ‘Hz. Peygamber’den umre için izin istedim, verdi ve: “Ey kardeşciğim, bizi de duândan unutma!” buyurdu. Bu söz beni, dünyânın benim olmasından daha fazla sevindirdi.’ (Hadîs-i Şerif—Ebû Dâvûd)"
Telif Hakkı © 2024 Open Source Matters. Tüm Hakları Saklıdır.
Joomla!, GNU Genel Kamu Lisansı altında dağıtılan özgür bir yazılımdır.