Sirkenin Marifetleri

sirke1Camlardaki badana izlerinden salatadaki lezzete kadar sirke ve hiç bilmediğiniz kolaylıkları...

* Duvarlarda oluşan delik ve çatlakları doldurmak için; biraz alçıyı, içine sirke katılmış su ile karıştırın. Yaptığınız harcı, yirmi dakika içinde, bir bıçak yardımıyle delik ve çatlaklara uygulayın

*Porselen, cam ve benzeri eşyalarınızı yapıştırmak için; iki bardak sirkeye 30 gr kadar jelatin ekleyip karıştırın. Karışımı bir fırça yardımıyle yapıştırılacak parçalara sürüp, kuruyuncaya kadar elinizle ya da mandalla tutturun.

*Şampuanın ardından son durulamayı, birkaç damla sirke katılmış ılık suyla yaptığınız saçlarınızın pırıltısı göz alacak.

*Rengi atmış perde halkalarını ve çengelleri; bir ölçü suya iki ölçü sirkede kaynatın. Soğuk suda durulayıp kurumaya bırakın.

*Gümüşlerin temizliğinde ve parlatılmasında 90 gr sirkeye 10 gr amonyak karışımı kuIlanabilirsiniz.

*Pamuklu, yünlü ve ipekli kumaşlardaki kireç lekesini temizlemek için sulandırılmış sirkeyi lekeye sürünüz.

*Deri eşyalarınızı temizlemek için bütün yapacağınız, sirkeli sıcak suyla silmek ve yumuşak bir bezle kurulamaktır.

*Yaldızlı çerçevelerin temizliği için, sirke ile hafifçe ıslatılmış bir süngerle silip kurumaya bırakın. Üzerlerindeki kir ve sinek izleri kaybolacaktır.

*Pencere camları ve aynaların uzun süre temiz kalması için, sirke ile ıslatılmış süngerle temizlemek yeterli olacaktır.

*Camlardaki badana izlerini temizlemek için, kaynattığınız sirkeyle sıcakken silin. Kuru ve yumuşak bir bezle kurulayın.

*Bulaşık suyuna katacağınız bir kaşık sirke daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.

*Kararan mika eşyalarınız için, biraz su katılmış sirke birebirdir.

*Olmadık bir zamanda yükselen ateşi düşürmenin yolu alın ve koltukaltı bölgesine sirkeyle ıslattığınız bezler koymaktır. Ateş düşene değin işlem tekrarlanmalıdır.


www.yemekport.com

Telif Hakkı © 2025 Open Source Matters. Tüm Hakları Saklıdır.
Joomla!, GNU Genel Kamu Lisansı altında dağıtılan özgür bir yazılımdır.