Diyalog Tuzağı

II. Bölüm - Diyalog ve ulusal güvenliğimiz

 

 II. Bölüm

DİNLERARASI DİYALOĞUN GAYESİ


DİYALOG VE ULUSAL GÜVENLİĞİMİZ

Son yıllarda tatsız gelişmeler oluyor. Avrupalı parlamenterler açıkça Ayasofya’nın Kilise olmasını, İstanbul'un adının değiştirilmesini istiyorlar. Araştırmacı Yazar Aytunç Altındal yıllar evvel "Ayasofya'yı ortodoks ibadetine açacaklar" dediğinde gülmüş geçmiştik. Ama zaman onu haklı çıkaracak herhalde. Altındal bıkmadan aynı cümleleri tekrar tekrar söylüyor: Bazıları misyonerleri anlamamakta ısrar ediyor "Efendim bunda ne var" diyorlar, "üç beş Hiristiyan gelmiş, dinlerini tebliğ ediyor. Eh, biz de Almanya'da aynı şeyi yapıyoruz. Bu herkesin hakkı, kaldı ki AB'nin din ve vicdan hürriyeti ile ilgili kriterlerine uyuyor."

- Öyle mi Sayın Altındal?

- Öyle değil işte. Avrupa'da İslâm dinini tebliğ eden hangi Türk, yaşadığı ülkenin bölünmesi için çalışıyor? İslâmiyeti Almanya’yı parçalamak için kullanan biri duyulmuş, işitilmiş mi? Resmen yabancılaştırma projesi. Misyonerler, insanımızı sadece dininden değil dilinden, kültüründen, devletinden, bayrağından, örfünden, adetinden soğutmayı amaçlıyor ve beşinci kol faaliyetlerinde bulunuyorlar. Bu, Türkiye'yi ve Avrasya'daki Türki cumhuriyetleri hedef alan ve "yurt dışı uzantıları olan siyasi bir harekettir" ki elbette dinimizi ilgilendirdiği gibi "ulusal güvenliğimizi" de ilgilendirir.



“Dinlerarası diyalog”

- Peki, misyonerler hangi kılıklara giriyor, faaliyetlerini nasıl maskeliyorlar?

- Misyonerler insanımıza şirin görünmek için çalışmalarına "albenili" isimler takıyorlar. Meselâ "dinlerarası diyalog" gibi. Ben dindarlararası diyalogu, medeniyetler arası diyalogu anlarım, ki zaten 1400 yıldır var. Şimdi birilerinin kalkıp, "Hıristiyanlarla Müslümanlar diyalog yapsınlar" demesi abesle iştigaldir. Gelelim "bahsi geçen" diyalogun kurallarına. Burada kimse bizim fikrimizi sormuyor. Çerçeveyi Vatikan ve Dünya Kiliseler birliği çiziyor. Yani "Bak seninle diyalog kuracağız ancak sen İslâmiyetin tek ve son din olduğunda, Hazret-i Muhammed'in peygamber, Kur’an-ı Kerim'in Allah'ın kitabı olduğunda ısrar etmeyeceksin" diyorlar.

Vatikan yayınladığı Kateşizm kitabında, "Bu diyalogun tek amacı İncil'i tanıtmaktır. Muhatapların ikinci Adem'i (Hazret-i İsa'yı) Tanrı olarak kabul etmek zorundadırlar ki (haşa) Birinci Adem'i de (Hazret-i Adem'i de) yaratan odur" yazıyor.



“Diyalog” değil monolog

Eğer bunları kabul edersek, diyalog başlayabilirmiş. Yani adamlar göstere göstere “monolog” yapıyor ve "teslimiyet" istiyorlar. Lâkin "Dinlerarası diyalog" tabiri bazı safların kulağına hoş geliyor.

- Peki diyalogun böylesini Yahudilerle kurabildiler mi ?

- Nerdee. Yanlarına bile yaklaşamadılar. Gelelim ikinci tehlikeye: "Ekümenizm!" Bu oyuna ilk defa 1963'de Prof. Niyazi Berkes dikkat çekti. "Laik bir devlette nasıl olur da bir din adamı kendini evrensel patrik ilan edebilir?" dedi. Öyle ya bir başkası da çıkar kendini "Halife" ilan edebilir. Ekümene "Hıristiyan medeniyeti" demek. Yani tam "Dar-ül İslâm"ın karşısına oturan bir kavram. SSCB çökünce ABD ve AB ısrarla bu konuyu işlemeye başladılar. Patrik devlet içinde devlet olmak istiyor.

- Halbuki Fener patriğinin muhatabı dünya devletleri değil Fatih Kaymakamlığı'dır öyle değil mi?

- Elbette. Yine dikkat ederseniz son yıllarda sık sık "Hoşgörü ve tolerans toplantıları" düzenleniyor, bazı vatandaşlarımız da bu oyuna alet oluyorlar. Şimdi bizim müsamahadan anladığımız şeyle, onların tolare (katlanma) kökünden türettikleri kelime aynı şey değil. Onlara “tahammül” edeceğiz, yoksa görüşlerimizi “empoze” edemeyiz, diyorlar.



"İbrahimi dinler masalı"

- Bu günlerde "İbrahimi dinler" kavramı da çok dile geliyor..

-İstersen ona "İbrahimi dinler masalı" diyelim. Adamlar İslâm ülkelerinde halkı diline, dinine, kültürüne, yabancılaştırmak için maksatlarına "kalkan" olacak bir "ibare" aradılar ve İbrahimi dinler kavramında karar kıldılar. Kateşizm kitabında "Müslümanlar da İsa tarafından kurtarılmaya lâyıktırlar. Çünkü onlar da İbrahim'in Allah'ına inanmaktadırlar" yazıyor. Hepsi bu kadar.

Burada Hazret-i Muhammed'in peygamber olduğuna ve Kuran-ı kerim'in ona vahyedildiğine dair tek satır yok. Biz niçin kurtarılmaya lâyık mışız? Bakın Yahudiler ve Hıristiyanlar Hazret-i İbrahim'i bir kabile şefi olarak tanıyor, hatta zaman zaman hakaret ediyorlar. (Protestan Kiliselerinin teknik ilahiyat kitaplarında onlarca örneğini gösterebilirim). Hasılı bizim peygamber olarak sayıp sevdiğimiz İbrahim aleyhisselam ile onların kabile reisi olarak takdim ettikleri İbrahim arasında dağlar kadar fark var. Bir ufak misal vereyim. Biz Hazret-i İbrahimin oğlu İsmail'i kurban etmeye niyetlendiğini ve Allahü teâla'nın bir koç gönderdiğini iyi biliriz. Halbuki onlara göre kurban edilen İsmail aleyhisselam değil İzak'tır (Hazret-i İshak). Muharref İncillerde Kuran-ı kerimde yazanların tam tersi var. Demek ki onlarla, İbrahimi dinler potası altında da buluşmamız kabil değil.

Türkiye pilot bölge

- Peki ya protestanlar ? Görünen o ki son yıllarda atağa kalktılar.

- Aslında adamlar 1831'den beri çalışıyor. Her on yılda bir Lambeth konferansları düzenliyor, alınan kararları titizlikle uyguluyorlar. Bunların sonuncusu 1998'de yapıldı ve Türkiye ile Avrasya pilot bölge seçildi. Nitekim ABD'liler o tarihten sonra Kilise evler kurmaya hız verdiler. Lütfen şu kelimeyi bir yere yazar mısın? "Collegiality!"

- "Collegiality!" Bu kelime ne mânâya geliyor ?

- İşte Protestan Kilisesinin siyaseti bu kelimede gizli. Kişi, hayatına yön verirken devletin kurallarına itibar etmemelidir biiir. Dil, cins ve ırk "benzerliklerinden" değil, "benzemezliklerinden" yola çıkmalıdır ikiii. Protestanlar bu prensibi özellikle Güneydoğu'da uyguladılar. Yöre insanına "siz zaten Kürtsünüz" dediler, "Türklerden dil ve ırk olarak ayrısınız. Eğer devletten de ayrılmak istiyorsanız gelin bize katılın. Katılın ki batı dünyası sizi arasına alsın".

Patrikhane niçin atağa kalktı?

- Türkiye'de ne değişti de Patrikhane böyle atağa kalktı?

- Aslında atağa kalkan patrikhane değil Amerika. Baba Bush 6 Kasım 1987'de ABD Ankara büyükelçisi Hupe'ye gizli bir mektup gönderdi ve "Ermeni soykırımı ile ilgili belgeleri bulup çıkarın ve Türk hükümetini de bunları yayınlamaya zorlayın" dedi. Benzer bir mektubu Fener Patriğine yolladı ve olay hız kazandı. Bartelemo, Heybeliada Ruhban Okulu'nu gündeme getirmeye başladı. Bakın kelimesi kelimesine okuyorum: Patrik "Türk devletinin iradesi varsa bu okul açılır" diyor. Bu okulun nasıl bir okul olduğu herkesin mâlumu. Patrik buna rağmen "Heybeliada TC'nin denetimi dışında tutulacak" (yani YÖK ya da MEB müdahale edemeyecek) diye diretiyor. Böyle bir okulun açılabilmesi için tam 18 tane kanunun değişmesi gerek. Bunlardan ikisi Anayasamızın değişmez maddeleri. Bunun mümkün olmadığını Patrik de biliyor ama o "başka birşeyi ima ediyor". "Bu okulun üstünde TC'nin denetimi olmayacak demekle, ben senin kanunlarını, meclisini, kısacası devletini tanımadığımı söylüyorum. Eğer iraden varsa (AB ve ABD arkamda, gücün yetiyorsa) mani ol da göreyim" diyor.

Lozan anlaşmasının 12. maddesinde "Gayrimüslimler Müslümanlarla eşittir" deniyor. Evet eşittir ama imtiyazlı değildir. Devletin denetimi dışında bir okul imtiyaz istemektir. Yani Patrik, Türkiye'yi Lozan'ı ihlale zorluyor.

-ABD- patrikhane dostluğu nereden kaynaklanıyor?

- Patrikhane eski bir casus yuvası ve bu faaliyetini hiç bırakmadı. (1964 yılında casusluktan yakalanan 4 papaz askeri istihbarat elemanıydılar). Bunlar özellikle soğuk savaş döneminde Rusya'ya karşı kullanıldı. Bu müessese yıllar evvel uhrevi işleri bırakıp siyasete soyundu. ABD ne derse onu yaptı. Şimdi mahsul toplama zamanı.

Ağaları aradık

27 Mayıs Devrimi'nden sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da nüfuz sahibi olan 55 ağa toplandı. Bunlar Bursa, Edirne, Çanakkale ve Kırklareli'ne sürüldüler. Ağaların boşalttığı bölgelere 1900 Amerikalı misyoner yerleştirildi. Bunlar "barış gönüllüsü" adı altında halkın arasına girdiler. Beş yıl boyunca insanımızı ifsat edip, kin tohumları ektiler.

- Peki sonra niye gittiler?

- Gerek kalmadı. Çünkü onların yerini AFS bursunu kazanıp yurdışında okuyan Türk çocukları aldı. Ne iştir bilinmez, bunlardan bazıları Amerika'ya gidip Maocu oldular. Bürokraside önleri açıldı, kilit noktaları ellerinde tuttular. İşte bugün AB lehinde propaganda yapan en güçlü lobi bunlardır ve ABD'nin ortadoğu hakimiyeti için çalışıyorlar. İçlerinden hakikatleri görenler de oldu, onlar kendilerini kullandırmadılar.

Suç duyurusunda bulunun!

Türkiye'deki misyonerler açık açık siyaset yapıyorlar. Mesele Türkiye'de bin, binbeşyüz kişinin Hıristiyanlığı seçmesi meselesi değildir. Zaten bu milleti kitleler halinde Hıristiyan yapmak ham hayaldir. Burada altı çizilen hadise bölücülüktür. Adamlar "Yeter ki siz ayrı devlet kurun, arkanızda biz varız" demekten çekinmiyorlar.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün 304592 sayılı resmi yazısına göre: 1998 yılında 104, 1999 yılında 137, 2000 yılında ise 47 şahıs misyonerlik yaptığı için yakalanarak adli makamlara teslim edildi.

2001 ve 2002'de ise sadece ve sadece 3 şahıs hakkında takibat yapıldı. Halbuki mahalle aralarında Kiliselerin açılması ve çoğalması son iki yılda hız kazandı.

Türk Ceza Kanununun 529. maddesine göre bu faaliyet suçtur. Herkes (mahalle muhtarı, sade vatandaş, bakkal, kasap, ev hanımı) İl Savcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunduğu takdirde "adli işlem" yapılır. 529. madde çok sarihtir. Emniyet güçleri bu kiliseyi "derhal" kapatmak zorundadır.

Amerikalıların yıllar evvel çizdikleri bir Anadolu haritası var. Trabzon, Ermenistan hudutları içinde, Güneydoğuda Kürt ve Marmara'da Rum devleti yer alıyor. Yankiler Sinop'a kadar uzanan nefis sahilleri kendilerine ayırıyorlar.

Ortodoksların Ayasofya üzerindeki emelleri mâlum. Ancak padişah türbesini bile "vaftizhane" gösteren yöneticilerin neye hizmet ettikleri anlaşılamıyor.

Fener Patriği "Kanunlarınızı da bakanlarınızı da devletinizi de tanımıyorum. Haydi Heybeliada Ruhban Okulunu açtırmayın da göreyim" deme cüretini kimden alıyor? (İrfan Özfatura’nın, Türkiye Gazetesi’nde yayınlanan röportajı)

 

Günün Sözü

"Sabır ve duâ mü’minin ne güzel silâhıdır. (Hadîs-i Şerif—Deylemî)"
Telif Hakkı © 2024 Open Source Matters. Tüm Hakları Saklıdır.
Joomla!, GNU Genel Kamu Lisansı altında dağıtılan özgür bir yazılımdır.