Uçan otomobilde seri üretim!

 


Temeli 2006 yılında bir grup pilot ve uzay mühendisi tarafından atılan şirketin patronu Carl Dietrich, seri üretimine başlayacakları 'Transition' adlı uçan otomobilin karada ve havada 20 saniye içinde hareket kabiliyetine sahip olduğunu söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı'nın da maddi olarak desteklediği uçan otomobil, 6 metre uzunluğunda ve 2 metre genişliğe sahip. Aracın kanat aralığı da 8 metre olacak. 150 bin eurodan satılacak olan Transition her istasyondan benzin alma kapasitesine sahip olacak.

'Uçan otomobili kullanmak kolay mı?' sorusunu mühendis Phil Meeter, 'Bu otomobili benim küçük kızım bile rahatlıkla uçurabilir. Yakın bir gelecekte artık herkes kendi aracının pilotu olacak' şeklinde cevaplıyor.

Dünya Bülteni

 

Telif Hakkı © 2025 Open Source Matters. Tüm Hakları Saklıdır.
Joomla!, GNU Genel Kamu Lisansı altında dağıtılan özgür bir yazılımdır.