Virüslü bilgisayarı karantinaya alın

Bilişim devi Microsoft'tan bir yetkili, virüslerden etkilenen ve diğerleri için risk oluşturan bilgisayarların internete girişinin yasaklanmasını önerdi.

Üst düzeyyazılımaraştırmacısı Scott Charney, bu önerinin özelliklebilgisayarkorsanlarının kullandığı, botnet adı verilen virüslü bilgisayar ağlarıyla başa çıkmak için gündeme getirildiğini söyledi. Charney virüslü bilgisayarları geçici olarak karantina altına almanın, virüslerin yayılmasını durduracağını vurguladı. Scott Charney, bir virüs yayılması durumunda insanların karantina altına alındığını ve aynı şeyin bilgisayarlar için de yapılması gerektiğini belirtti.

Berlin'deki Uluslararası Güvenlik Çözümleri Konferansı'nda konuşan Scott Charney, her bilgisayarın internete bağlanmadan önce bir 'sağlık sertifikasına' sahip olması gerektiğini söyledi. Carney, bu sağlık sertifikasında bir sorun olduğu takdirde bilgisayarın otomatikman virüs koruma yazılımını güncellemeye yönlendirilebileceğini kaydetti.

Dünya Bülteni

Telif Hakkı © 2025 Open Source Matters. Tüm Hakları Saklıdır.
Joomla!, GNU Genel Kamu Lisansı altında dağıtılan özgür bir yazılımdır.